"copyrinht"
Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TÄTÄHÄN SE ON. POHJANMAA

ISOT ASIAT KOLAHTAVAT PAREMMIN PAIKAN PÄÄLLÄ. AIKA PALAA MENNEESEEN. PYSÄHTYY. METEORIITIT POMMITTAVAT POHJANMAAN KASVOIHIN JÄRVIEN MENTÄVÄT ARVET. IKIAIKOJEN JÄÄMASSAT JUNTTAAVAT MAANKUOREN KUPRULLE JA AURAAVAT MERENKURKUN SAARISTON PYYKKILAUDAKSI. VENÄJÄN SOTILAAT KOHTAAVAT SUOMEN SODASSA HURJISSA TAISTELUISSA RUOTSI - SUOMEN ARMEIJAN KAKSISATAA VUOTTA SITTEN. VÄNRIKKI STOOLIN TARINAT HERÄÄVÄT HENKIIN.

TALONPOJAT, KÄSITYÖLÄISET, KAUPPIAAT, MERENKULKIJAT JA TEOLLISUUSPATRUUNAT JATKAVAT TYÖTÄÄN JA TUOTTAVAT UUSIA, OMALEIMAISIA POHJALAISIA, MM TAITEILIJOITA JA YRITTÄJIÄ, JOIDEN TAITEESSA JA ELINKEINOTOIMINNASSA KOROSTUU POHJALAINEN ROHKEUS JA LUOMISVOIMA. NÄILLÄ POHJALAISILLA VAIKUTTAJILLA ON KYKY KOSKETTAA, INNOSTAA JA PUHUTTAA NIIN SUOMEN NUORISOA KUIN JO VÄHÄN ENEMMÄNKIN ELÄNEITÄKIN. HE VILLITSEVÄT ROCKFESTAREILLA, KASVATTAVAT MAMMUTTIMAISEN KYLÄKAUPAN, LEIPOVAT MAILMAN PARASTA PIZZAA JA PYSTYTTÄVÄT OMIN KÄSIN LÄHES TYHJÄSTÄ UPEAN HUVIPUISTON JA KARTING-KESKUKSEN KONEPAJAN KYLKEEN.

HUOMAAT KUITENKIN PIAN, ETTEI OLE VAIN YHTÄ POHJANMAATA. ETENKIN, JOS TOHDIT POIKETA VALTATEILTÄ, VOIT KOKEA JOTAIN, MITÄ ET EHKÄ OLE ENNEN KOKENUT. VAIKKA ETÄISYYDET OVAT PIENET, MAISEMAT VAIHTUVAT VINHAAN. JA NIIN VOI VAIHTUA MYÖS VÄESTÖN VALTAKIELIKIN !  KURAA, KURAA, SANOO RUOTTALAANEN VAIKKOLIS KUINKA KOMIA PÄIVÄ ".

OLIPA SIIS VALINTASI LÄHILOMA, HEMMOTTELU JA RENTOUTUSLOMA, AKTIIVILOMA TAI HUVITTELU- JA KULTTUURILOMA, SEURASSAMME KUULET MITÄ MIELENKIINTOISMPIA TARINOITA, OSALLISTUT ELÄMYKSELLISIIN TAPAHTUMIIN JA NAUTIT KURSAILEMATTOMASTA POHJALAISESTA VIERAANVARAISUUDESTA. OTA VINKEISTÄMME VAARI! NIIDEN AVULLA SAAT VIERAILUSTASI ENEMMÄN IRTI, SILLÄ "VAIKKA HYVÄÄ YRITETÄHÄN, PRIIMAA PAKKAA TULEMAHAN ". JA JOS KOTIA HALUAT VAIHTAA MEILLEPÄIN - TÄÄLTÄ LÖYTYY HALPOJA TONTTIMAITA JA ILMAA YMPÄRILTÄ JA TÖITÄ JA KOULUJA ON JOKA TARPEESEN, EI MUUTAKU PANNAHAN TUULEMAHAN YHYRES.

TERVETULOA!

valm_kortti onnittelu.jpg

 

Jaakko Ilkan puumerkki 

Nurmon kantatalojen puumerkit 1700-luvulla

1 Aatos Jaskari Finland Wrestling 1904 1962
2 Tauno Jaskari Finland Wrestling 1934
3 Kyösti Luukko Finland Wrestling 1903 1970
4 Erkki Penttilä Finland Wrestling 1932 2005
5 Jussi Penttilä Finland Wrestling 1891 1967
6 Hermanni Pihlajamäki Finland Wrestling 1903 1982
7 Kustaa Pihlajamäki Finland Wrestling 1902 1944
8 Markku Tuokko Finland Athletics 1951
9 Lenni Viitala Finland Wrestling 1921 1966

muutamia Nurmon painijoit, joukosta puuttuu Paavo Pihlajamäki,Reino Pihlajamäki, Juha Ahokas, Salomäen veljekset, suvussa on monia muitakin edustusluokan painijoita mutta tässä muutamia, mailmantähtiä - niin ja uusia tuloo


Tyypillistä pohojalaasajattelua:

- on pohojalaasia, ja sitten on niitä jokka haluaas olla -

- Luulin kerran notta olin vääräs, mutta sitte huomasinki notta oon erehtyny -

-Oo nyt akka hiliaa jotta mä näen lukia -

- Pysyys ny eres pystys siihen asti ku uurestaan kaatuu -

- Kun itte kysyy ja itte vastaa, niin ei tuu mitään jäläkipuheeta -

-Vähä raha ei tee ihimistä reheväksi -


-

                     Hauskaa ja Onnellista Uutta vuotta